Rezultate pozitive in analiza pe lotul de iaurt Delicios cu visine de la Danone


Rezultatele  analizei primite de la laboratorul european de referinta confirma faptul ca produsele Danone sunt conforme si sigure pentru consumatori.

Danone România anunta ca rezultatele analizei oficiale pe lotul de iaurt Delicios cu visine avand termenul de expirare 11.09.07 sunt conforme cu legislatia europeana, asa cum rezulta din scrisoarea primita în data de 29 august 2007 de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Aceste rezultate arata ca produsele fabricate de Danone sunt conforme legislatiei europene si sunt sigure pentru consum.


In momentul in care Uniunea Europeana a suspectat o posibila contaminare a unui ingredient vegetal (guarul) folosit de catre multi furnizori de alimente din intreaga lume, Danone a analizat produsele deja fabricate care contineau acest ingredient. Testele efectuate au dovedit ca produsele respecta regulamentul CE 1881/2006 si sunt sigure pentru consumatori.

Totusi, ca masura de precautie, în deplina cooperare cu ANSVSA, Danone a retras de pe piata lotul de Delicios cu visine cu termenul de expirare 11.09.07 si a trimis mostre pentru a fi analizate într-un laborator de referinta european. Rezultatele analizelor au confirmat ca produsele sunt bune si sigure pentru consum.

De zece ani de cand este prezenta pe piata din Romania, Danone considera ca prioritate absoluta siguranta consumatorilor sai. Danone asigura verificarea permanenta a calitatii si sigurantei produselor sale, începând cu colectarea laptelui materie prima, pâna la produsul finit. "Executam în fiecare zi mai mult de 1700 de analize în laboratorul propriu si colaboram cu mai multe laboratoare europene acreditate cu scopul de a preveni orice riscuri. Calitatea si siguranta alimentara reprezinta o preocupare zilnica a celor 700 de angajati ai nostri."

"Multumim ANSVSA pentru maniera profesionista in care au contribuit la gestionarea acestui incident si pentru modul transparent si obiectiv in care a informat opinia publica."

"Suntem recunoscatori clientilor nostri care au fost aproape de noi în aceasta perioada dificila si de asemenea consumatorilor loiali care ne-au contactat si ne-au încurajat sa continuam munca noastra zilnica pentru mentinerea standardelor  înalte de calitate si siguranta."

Nota: Materialul reprezinta un comunicat de presa editat de compania Danone

30 august 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul