Reguli noi privind fertilizarea in vitro 

Autoritatea pentru Fertilizare Umana si Embriologie Umana (HFEA) din Marea Britanie a facut noi propuneri privind fertilizarile in vitro (FIV), arata "The Guardian". Specialistii sunt de parere ca femeile de pana in 35 de ani care apeleaza la aceasta metoda ar trebui fertilizate cu un singur embrion, cele de pana in 40 de ani, cu doi embrioni, iar cele trecute de 40 de ani, cu trei embrioni. Prin aceasta masura se urmareste reducerea riscurilor pe care le presupune nasterea multipla, ce poate avea loc dupa fertilizarea in vitro.

Datele oferite de HFEA arata ca, in 2003, au murit 126 de copii nascuti prin fertilizare in vitro, ca urmare a faptului ca in urma nasterii au rezultat gemeni ori tripleti.

Ideea este sustinuta si de un raport al "King’s College London" care sugereaza ca situatia trebuie schimbata, fiindca si copiii nascuti prin FIV trebuie sa beneficieze de sansa de a se naste sanatosi si cu o greutate normala.

(Mihaela Naftanaila)  
Sursa: Evenimentul Zilei   
10 Aprilie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul