Rata obezitatii in continua crestere in SUA


Rata obezitatii continua sa fie in crestere in 31 de state americane, in principal in cele din sud, in timp ce in restul de 18 state americane si in capitala Washington DC rata obezitatii a ramas constanta, se precizeaza intr-un raport al organizatiei Trust For America's Health (TAH) dat publicitatii marti, informeaza AFP consultata de Rompres.

"Situatia este grava", a estimat intr-o conferinta de presa Dr. Jeff Levi care a prezentat cel de-al treilea raport consecutiv al TAH asupra obezitatii. Dr. Levi a criticat "lipsa unei strategii globale" pentru a combate aceasta problema care incepe sa coste foarte mult societatea americana unde nu mai putin de 27% din totalul cheltuielilor legate de sanatate sunt folosite pentru tratarea bolilor si a consecintelor obezitatii.Aproximativ doua treimi dintre americani sunt obezi sau supraponderali. in cazul copiilor, procentul de supraponderabilitate s-a triplat intre anii 1980 si 2004, trecand de la 5% la 17%.

Conform studiului realizat de TAH, statele din sudul SUA au cel mai m are procent de persoane obeze sau supraponderale din randul statelor americane, acestea fiind totodata si cele mai sarace state din federatie.

In acest an pe primul loc in clasamentul obezitatii s-a plasat statul Mississippi cu un procent de 29,5% din populatie, urmat de statele Alabama si Virginia.

ROMRPES

30 august 2006Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul