Rata mortalitatii la copii este in scadere
 

Numarul copiilor din lume care decedeaza inainte de implinirea varstei de 5 ani, a scazut sub 10 milioane in 2006. Aceste valori au fost inregistrate pentru prima data in istorie, comform unui raport publicat de UNICEF.

 
Raportul UNICEF atribuie progresul, imbunatatirii sistemului sanitar. Ann Veneman, directorul executiv al UNICEF declara ca desi raportul este incurajator, sunt inca multe de facut in aceasta privinta.

Conform acestui raport, intre 1990 si 2004, mai mult de 1.2 bilioane de oameni au casigat accesul la apa potabila. Intre 1996 si 2000, a crescut considerabil numarul femeilor din tarile in curs de dezvoltare, care alapteaza la san.


Folosirea plaselor de tantari tratate cu insecticid, a ajutat la controlul malariei in randul copiilor si a dus la cresterea numarului celor care folosesc medicamente antiretroviale care reduc riscul transmiterii virusului HIV si SIDA, de la mama la copilul nou-nascut.

Sunt inca zone in care progresul inregistrat a fost mai scazut. Din pacate sunt inca peste 500.000 de femei care mor anual din cauza complicatiilor din timpul sarcinii sau a complicatiilor survenite la nastere.

Studiul a descoperit de asemenea, ca lipsa unei minime igiene sanitare si a apei potabile este responabila de decesul a mai bine de 1.5 milioane de copii anual.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro
< br> 10 Decembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul