Rasul este molipsitor si previne cancerul

Cercetatorii de la University College London si Imperial College London au descoperit ca sunetele pozitive, cum ar fi rasul sau strigatele de bucurie, au un "raspuns" puternic in creierul ascultatorului, relateaza "The Journal of Neuroscience".

Raspunsul se produce intr-o zona din creier care este activata cand zambim. "Se pare ca este foarte adevarata zicala: razi si intreaga lume va rade cu tine", spune cercetatoarea Sophie Scott. "Se stie de mult ca, atunci cand vorbim cu cineva, ii copiem adesea comportamentul, cuvintele pe care le spune, mimica si gesturile.

Acum am aratat ca acelasi lucru se intampla cu rasul, cel putin la nivel de creier", adauga ea. Echipa a facut o serie de cercetari la care au participat voluntari, a caror activitate din creier a fost urmarita cu ajutorul tehnicii de rezonanta magnetica.

Unele sunete folosite au fost pozitive, cum ar fi rasul sau strigatele de triumf, altele neplacute, cum ar fi tipatul de durere.

Rasul este de mare ajutor impotriva virusurilor, a bolilor de inima si a cancerului. Explicatia este simpla. Stresul ruineaza rezistenta sistemului imunitar. Rasul il intareste! Cercetatorii americani au observat ca vizionarea unor secvente comice din filme determina o scadere considerabila a secretiei asa-numitului hormon al stresului. Acest lucru contribuie la intarirea sistemului imunitar, care poate astfel sa lupte mai bine cu virusurile si alte agresiuni ce incearca sa produca vatamari organismului

(Arina Avram) 
Citeste tot articolul in: Adevarul
15 Decembrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul