Racelile si bronsitele


In bronhopneumopatia cronica obstructiva (BPOC), in primul rand apare bronsita cronica, care duce la ingustarea bronhiilor prin spasme si prin depunere de mucus. Bronhiile sunt acele mici tuburi prin care aerul ajunge in plamani. Ingustandu-se, scade capacitatea de respiratie. Al doilea fenomen grav este emfizemul pulmonar. In BPOC, alveolele (mici saculeti de aer) se sparg si devin niste gauri mari care nu mai asigura suprafata mare de schimb de oxigen intre aer si sange.

Se recomanda medicamente bronhodilatatoare cu durata lunga de actiune, de 12-24 ore. Se mai prescriu tot prin inhalatii corticoizi. Se folosesc si spray-uri bronhodilatatoare de durata scurta dintre acelea recomandate bolnavilor de astm aflati in criza.

In fazele de agravare a BPOC-ului se adauga cortizoni pe cale orala si un antibiotic. Respectarea tratamentului BPOC scade incidenta racelilor.

(Florin Condurateanu)    

Citeste tot articolul in: Jurnalul National   

17 Iulie 2007<

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul