Pulsurile magnetice alunga insomniile
 

O noua metoda care stimuleaza electric nervii de la nivelul creierului i-ar putea adormi si pe cei cu lipsa cronica de somn. Cercetatorii americani au inventat o tehnica ce ar putea trata insomniile. Cu ajutorul unui echipament special, oamenii de stiinta stimuleaza creierul cu pulsuri magnetice, fara sa-i dauneze acestuia.  Aceste pulsuri patrund in nervii care controleaza un anumit tip de somn profund si determina creierul sa produca unde lente, arata studiul aparut in „Proceedings of the National Academy of Sciences” si citat de publicatia „Daily Mail”.


Cercetatorii americani de la Universitatea Wisconsin-Madison au trimis un semnal magnetic spre o zona specifica a creierului si au activat impulsurile electrice. Ca raspuns la fiecare explozie de magnetism, creierele voluntarilor au produs unde lente, specifice somnului profund. Oamenii de stiinta au folosit un encefalograf care a inregistrat activitatea creierului si o masina de stimulare magnetica transcraniana pentru a transmite pulsul electronic. Cercetatorii sunt de parere ca acelasi principiu ar putea fi folosit pentru a crea o masinarie capabila sa stimuleze electronic un somn profund de dupa-amiaza. Plecand de la teoria conform careia somnul consolideaza memoria, numerosi neurologi sustin ca acesta ne permite sa reevaluam evenimentele de peste zi.

(Ramona Samoila)  

Citeste tot articolul in: Evenimentul Zilei  
< br> 8 Mai 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul