Pubertatea si obezitatea


Obezitatea grabeste aparitia primei menstruatii, arata un studiu realizat cu sprijinul American Medical Association. Totusi, coordonatorul echipei de cercetare, Aviva Must, profesor la Facultatea de Medicina Tufts, din Boston, avertizeaza ca "parintii trebuie sa acorde o atentie mai mare tendintelor de ingrasare a fiicei lor decat momentului cand se instaleaza ciclul".

Studiul reprezinta un puternic semnal de alarma, in conditiile in care, in Statele Unite, numarul copiilor supraponderali si obezi este in crestere.

De fapt, studiul cercetatorilor americani vrea sa puncteze pericolul major pe care il reprezinta obezitatea la copii. Profesorul doctor Constantin Dumitrache atrage atentia ca obezitatea la varste mici este aproape nevindecabila daca este neglijata, din cauza modificarilor inregistrate la nivel celular.

In acest sens, parintilor le revine misiunea de a tine sub control tendinta de ingrasare a copiilor.

Teoria profesorului Aviva Must contrazice o alta mai veche care sustinea ca instalarea precoce a menstruatiei provoaca obezitate. Ciclul precoce la tinere fete nu este un factor de risc al aparitiei obezitatii, ci mai degraba o consecinta a excesului ponderal.

Sursa: Jurnalul Nati onal

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul