Protejarea copilului de gripa
 

Protejarea copilului de gripa este una din principalele griji ale parintilor, avand in vedere ca micutii sunt intr-un constant contact cu microbii.

 
Gripa este destul de frecventa si la fel de naplacuta, dar din fericire aceasta poate fi prevenita. Medicii specialisti ofera cateva sfaturi cum iti poti proteja copilul de gripa.

 • Vaccinul antigripal este recomandat tuturor copiilor cu varste curprinse intre 6 si 24 de luni. Vaccinul este recomandat si copiilor mai mari de 2 ani care au diferite afectiuni su care prezinta un risc ridicat de a contacta gripa.

 • Spaltul pe main este de asemenea o foarte buna modalitate de prevenire a imbolnavirii de gripa. Copilul trebuie sa se spele frecvent si bine pe maini cu apa calduta si sapun.


 • Pe langa copii si parintii trebuie sa se spele bine pe maini si sa faca vaccinul antigripal.

 • Copilul trebuie invatat sa isi puna mana la gura cand stranuta sau tuseste si cat este posibil sa se spele dupa aceea pe maini.

 • De asemenea, in masura in care se poate, copilul trebuie tinut departe de persoanele bolnave, iar daca el este cel care prezinta simptome de racela sau gripa trebuie tinuta acasa si dus la medicul pediatru pentru a preveni imbolnavirea altor persoane.

  Gabriela Hoatraenu

  Redactor Copilul.ro

  08 Februarie 2008

 • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

  Taguri

  Citeste si despre

  Articole de la parteneri

  Aplicatii pentru copii

  DESCARCA
  DESCARCA

  Inainte sa pleci,

  Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:  Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

  Trimite articolul catre prietenii tai

  Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

  Trimite mesajul