Primul transplant de uter


Primul transplant reusit de uter ar putea fi realizat in 2007 de o echipa de medici de la Downtown Hospital din New York, Statele Unite. Medicul Giuseppe Del Priore, coordonator al acestei echipe, spune ca a gasit deja cateva donatoare potentiale.

Daca operatia va fi pusa la punct, va putea ajuta mii de paciente care prezinta sindromul Rokitansky, o maladie congenitala rara, care afecteaza o femeie din 5.000. Acest tip de transplant ar putea ajuta si femeile care incearca sa aiba un copil biologic apeland la mamele surogat.

Luna trecuta, echipa a realizat un transplant de uter la o maimuta primata, dar animalul a murit dupa 20 de ore de la operatie pentru ca i s-a administrat o doza gresita de anticoagulant.

Organul poate fi prelevat de la un donor decedat care a avut urmasi biologici. Donorul si receptorul trebuie sa aiba aceeasi grupa de sange si sa fie compatibili din punct de vedere imunologic.

Sursa: Adevarul

15 Noiembri

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul