Primul deces in Franta al unui copil cu o forma similara a bolii Kawasaki

/ / Modificat: 2020-05-15
Primul deces in Franta al unui copil cu o forma similara a bolii Kawasaki

Un copil care prezenta simptome ale unei forme similare cu boala Kawasaki, descrise la pacienti tineri care au intrat in contact cu coronavirusul s-a stins din viata. Acesta este primul deces de acest tip din Franta, informeaza Agerpres.

Copilul, in varsta de 9 ani, a incetat din viata din cauza unei "afectiuni neurologice asociate stopului cardiac," si prezenta semne ca a fost in contact cu coronavirusul, dar nu a dezvoltat simptome de COVID-19, a precizat pentru AFP profesorul Fabrice Michel, directorului sectiei de reanimare pediatrica la spitalul La Timone din Marsilia.

A primit tratament timp de 7 zile

Copilul a prezentat "disconfort sever cu stop cardiac" inainte de a fi transportat la spital. El a primit "tratament timp de sapte zile," a precizat medicul.

In informarea saptamanala, agentia de sanatate publica din Franta a facut meniuni referitoare la decesul acestui "baiat in varsta de 9 ani, prezentand o comorbiditate de neurodezvoltare, dupa ce o boala inflamatorie i-a afectat inima, posibil asociata COVID-19."

In ultimele trei saptamani, mai multe tari au raportat cazuri de copii afectati de o boala inflamatorie cu simptome similare unei afectiuni rare, boala Kawasaki, posibil asociate COVID-19.

Care sunt simptomele

Simptomele includ febra mare, dureri abdominale si tulburari digestive, eruptii cutanate, conjunctivita si limba inflamata.

Aceste simptome sunt apropiate de cele ale bolii Kawasaki, care afecteaza copiii si provoaca inflamarea vaselor de sange.

Cu toate acestea, exista diferente intre cele doua: caracterul inflamator si leziunile cardiace sunt "mult mai evidente" in cazurile suspectate ca sunt asociate COVID-19, potrivit agentiei de sanatate publica din Franta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Deces Franta Boala kawasaki, Simptome

Articole recomandate

Citeste si despre