Primul bolnav cu coronavirus in Romania. Adrian Streinu Cercel: Tratamentul va fi patogenic

/ / Modificat: 2020-02-27
Primul bolnav cu coronavirus in Romania. Adrian Streinu Cercel: Tratamentul va fi patogenic

Este oficial. A fost confirmat primul caz de imbolnavire cu noul coronavirus pe teritoriul Romaniei. Anuntul a fost facut miercuri noapte.

Este vorba despre un barbat in varsta de 25 de ani din judetul Gorj, care nu prezinta simptome, insa a fost testat pozitiv.

Se va aplica tratament patogenic

Acesta a fost adus la Bucuresti la institutul Matei Bals, unde i se va aplica tratamentul corespunzator si va fi supus mai multor teste.

"Este vorba de doua camere special amenajate care beneficiaza de dusuri chimice si care contin cate un pat in momentul de fata si pot fi extinse la doua paturi si o zona de laborator unde se lucreaza probele acestor pacienti. Sistemul e nu intra nimic, nu iese nimic," a precizat Adrian Streinu Cercel, pentru Digi24.

Medicul a precizat ca tratamentul in acest caz este patogenic, si respectiv simptomatic daca apar simptome. Daca persoana e asimptomatica s-ar putea sa nu fie nevoie de niciun fel de tratament special.

Ce este tratamentul patogenic

"Patogenic e un tratament in care folosim medicamente care se interpun pe modalitatile de aparitie a unor posibile determinari sistemice.

80% dintre persoanele care dezvolta infectii virale in general si cu acest virus sunt persoane asimptomatice. In aceasta perioada, virusul se multiplica si poate fi prezent in teste. E motivul pentru care facem aceste teste," a explicat Adrian Streinu Cercel.

Victor Costache, ministrul Sanatatii, si secretarul de stat, Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta, au anuntat ca in casa barbatul infectat cu coronavirus  mai sunt 7 persoane, niciun copil, doar persoane in varsta, toate fiind testate si cu rezultat negativ. 

Sursa: Digi24

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coronavirus Barbat Institutul matei bals

Articole recomandate

Citeste si despre