Prima reactie a ministrului Sanatatii despre falsul medic care a operat in Romania fara studii de medicina

/ / Modificat: 2019-02-05
Prima reactie a ministrului Sanatatii despre falsul medic care a operat in Romania fara studii de medicina

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a avut prima reactie dupa ce s-a aflat de cazul italianului cu doar opt clase, care s-a dat drept medic si a operat de zeci de ori in mai multe spitale private din Romania.

"Eu am aflat azi dimineata din presa. Ministerul Sanatatii nu a fost intrebat oficial, dar pot sa va spun ca Ministerul nu a dat acea echivalare a acelor diplome. Fara acea echivalare nu putea sa obtina de la Colegiul Medicilor avizul de libera practica. DSP a dat un document pentru codul de parafa, vom vedea exact ce s-a intamplat," a spus Sorina Pintea, potrivit Digi24.

Aceasta a explicat ca medicii sunt angajati in spitale pe baza unor documente printre care certificatul de libera practica si diploma echivalata.

"Inseamna ca a fost lasat ilegal sa opereze, pentru ca nu poti opera doar cu un cod de parafa. Ai nevoie de mai multe documente. Ministerul Sanatatii, Centrul de resurse umane trimite la universitatile pe care medicul spune ca le-a absolvit documente. Cu aceasta echivalare, cu codul de parafa, Colegiul Medicilor da avizul. Deci cei care l-au angajat, au facut-o ilegal, dar si aici va trebui sa vedem," a precizat ministrul Sanatatii.

Sorina Pintea a mai declarat ca nu stie nimic despre pacientii operati de acest fals medic, dar ca a cerut toate datele.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul sanatatii Medic fals

Articole recomandate

Citeste si despre