Prezenta streptococilor la nou nascuti favorizeaza astmul
 

Bebelusii care prezinta la nastere anumite tipuri de bacterii ale cailor respiratorii precum Streptococcus pneumoniae (principalul agent patogen al infectiilor pulmonare) si Haemophilus influenzae (bacterie ce cauzeaza infectii ale tractului respirator superior), prezinta un grad ridicat de risc, in ceea ce priveste aparitia astmului sau a weezing-ului (respiratie suieratoare), relateaza Reuters Health.

Descoperirile ofera noi perspective asupra intelegerii si prevenirii weezing-ului si astmului la copii mici. Cercetatorii au evaluat dezvoltarea weezing-ului si al astmului, la 321 de nou nascuti carora le-au fost prelevate culturi din gat, la o luna de la nastere si apoi au fost urmariti pana la varsta de 5 ani.


La un procent de 21% dintre bebelusi s-a inregistrat prezenta uneia din bacteriile Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae sau un alt tip de bacterie numita M. catarrhalis. De asemenea, s-a descoperit si prezenta unor combinatii intre aceste tipuri de bacterii, ceea ce a dublat riscul de aparitie al weezing-ului recurent, wheezing-ului non-atopic sau a spitalizarilor din cauza weezing-ului.

Aceste rezultate pot sugera ca prezenta bacteriilor in sistemul respirator in primele 4 saptamani de viata pot indica o defectiune congenitala a raspunsului venit din partea sistemului imunitar, ceea ce faciliteaza aparitia astmului.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

11 Octombrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul