Premiera mondiala: transplantul de fata


Specialistii de la Cleveland Clinic din Ohio, SUA, se pregatesc sa faca primul transplant facial din lume, cu prelevare de la cadavru, relateaza publicatia britanica "Times online".

Pe lista de asteptare sunt cinci barbati si sapte femei, toti desfigurati si dispusi sa-si asume riscurile acestei operatii pentru ca, spun specialistii, "oricum si-au pierdut identitatea legata de figura".

Chirurgii care fac parte din echipa ce va efectua transplantul provin din SUA, Marea Britanie si Franta si vor lucra sub coordonarea dr. Maria Siemionow. Clinica din Ohio a primit inca de anul trecut acordul etic de la comisia de specialitate, dupa ce Marea Britanie si Franta au refuzat sa gazduiasca aceste interventii.Transplantul facial este contestat de o parte din specialisti pe motiv ca implica prea multe riscuri si nici macar nu este o problema de viata si de moarte. In plus, spun ei, daca fata transplantata este rejectata de organismul pacientului, atunci viata acestuia va fi si mai neplacuta decat inainte de interventie.

Sursa: Evenimentul Zilei

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul