Premiera mondiala: Transplant partial de rinichi la copil


Echipa de chirurgi condusa de medicul Mihai Lucan din cadrul Institutului de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca a reusit sa efectueze, in premiera mondiala, un transplant partial de rinichi la un copil de numai 3 ani.

Copilul a primit o parte dintr-un rinichi de la mama sa prin procedura transplant de hemirinichi.

Bogdan Ionescu, din Bucuresti, suferea de insuficienta renala si facea dializa de la 9 luni din cauza unei boli congenitale. Mihai Lucan a precizat ca dializa nu realiza decât o epurare partiala a organismului copilului, provocând efecte secundare care au alterat starea generala a acestuia.


El a explicat ca in acest context singura solutie a fost transplantul, iar cea care si-a oferit rinichiul a fost mama sa. Mama donatoare se simte bine. Medicii sustin ca operatia a fost o reusita si ca micutul poate urina singur.

O echipa de chirurgi condusa de prof. dr. Mihai Lucan, din cadrul Institutului de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca, a reusit sa efectueze, in premiera mondiala, un transplant partial de rinichi la un copil de numai 3 ani.

Copilul a primit o parte dintr-un rinichi de la mama sa prin transplant de hemirinichi.

Medicii sustin ca operatia a fost o reusita si ca micutul nu mai are nevoie de dializa.

Citeste articolul in continuare in Gardianul

22 Iuni e 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul