Preeclampsia in sarcina, nu e prevenita de vitaminele C si E
 
Dupa mai multe studii, cercetatorii au ajuns la rezultate nefavorabile privind consumul de vitamine C si E in perioada de sarcina. Ei confirma ca aceste vitamine nu pot ajuta la prevenirea preeclampsiei in sarcina.

preeclampsia, insa teoria oamenilor de stiinta este ca aceasta afectiune este activata de radicalii liberi. In acest caz, daca o femeie insarcinata consuma antioxidanti precum vitamina C si E, acestia pot "matura" radicalii liberi si astfel sa determine aparitia riscului de a avea preeclampsie.

O echipa formata din cei mai buni oameni de stiinta a luat parte la un studiu realizat pe 6.533 de femei insarcinate, care au dorit sa observe efectele antioxidantilor (precum vitamina C si vitamina E) in perioada de sarcina.


Rezultatul studiului a demonstrat ca nu a existat nici o reducere a riscului de a prezenta preeclampsie folosind suplimente de antioxidanti, chiar mai mult, antioxidantii nu au ajutat nici la reducerea riscului de a prezenta mai multe probleme de sanatate precum nasterea prematura, malformatiile fetale sau mortalitatea nou-nascutilor.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

2

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul