Poluarea provoaca malformatii fatului
 

Specialistii avertizeaza ca numarul copiilor care se nasc cu malformatii din cauza poluarii, a sarcinilor tarzii si sa stilului de viata necorespunzator, este in continua crestere, relateaza Reuters Health.

Anual, intr-o sigura tara cu grad ridicat de poluare, se nasc 1 milion de copii cu malformatii ale membrelor, inimii, nervilor, sau alte tipuri de defecte fizice.

Numarul unor astfel de malformatii congenitale se afla in crestere si rata de incidenta de 60 din 1000 de nasteri s-a triplat fata de tarile cu grad ridicat de dezvoltare.

Parintii, in special cuplurile urbane au copii la o varsta mai inaintata decat pana acum ceea ce creste riscul malformatiilor care apar si din cauza poluarii din mediile urbane si a stilurilor de viata nesanatoase.


Cercetatorii avertizeaza ca trebuie luate masuri cat mai repede posibil deoarece aproximativ o treime din copiii nascuti cu astfel de probleme mor la scurt timp de la nastere.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

8 Octo

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul