Plimbatul si yoga te ajuta sa treci prin menopauza


Potrivit unei noi cercetari, exercitiile moderate precum plimbarea in aer liber si yoga pot face mai usoara si placuta trecerea la menopauza. Studiul, include 164 de femei sedentare, ce au acuzat transpiratii nocturne, valuri de caldura si alte simptome ale menopauzei. Cercetatorii au descoperit ca prin exercitii regulate, fie ca este vorba de plimbat sau clase de yoga, acestea duc la schimbarea atitudinii emotionale a femeii respective.

Nu a existat insa o dovada clara cum ca aceste forme de exercitii duc la indepartarea valurilor de caldura sau a simptomelor specifice de menopauza. Insa, acestea doua exercitii corelate, plimbarea si yoga au oferit femeilor un salt emotional si a imbunatatit calitatea vietii lor.

Dupa 4 luni, femeile care au urmat exercitiile au raportat stari generale de veselie fata de cele ce nu au facut deloc. De asemenea, au spus ca li s-a imbunatatit cu mult calitatea vietii, privind sanatatea fizica, emotionala, dar si viata sexuala.

Dr. Steriani Elavsky, profesor la Universitatea din Pennsylvania spune: „Cu siguranta as recomanda exercitii pentru a imbunatati calitatea starii emotionale”. „Este nevoie de mai multe cercetari pentru a observa daca plimbarea, yoga sau alte forme de exercitii pot diminua simptomele specifice ale menopauzei, precum valurile de caldura si problemele legate de somn.” – spune Elavsky.

In orice caz, echipa lui Elavsky a descoperit ca femeile care fac yoga sau se plimba isi pot diminua simptomele de menopauza, iar cele care au facut fitness pe perioada studiului, au confirmat mai putine simptome. „Acest lucru este incurajator, pentru ca fitness-ul este ceva ceea ce femeile pot schimba si prin activitati zilnice ” – spune Elavsky.

23 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul