Pernutele de protectie, prea riscante pentru copii
 

Specialistii in pediatrie de la Washington University School of Medicine din St. Louis anunta ca riscul de moarte sau raniri accidentale asociate cu pernutele protectoare pentru pat este mult mai mare decat beneficiile, relateaza HealthDay.

Multe persoane folosesc pernutele pentru pat sau carucioarele impletite pentru a-i proteja pe copii. Dar cercetatorii au revizuit date din 1985 pana in 2005 si au descoperit 27 de morti accidentale ale unor copii cu varste cuprinse intre o luna si 2 ani, morti survenite in urma sufocarii sau strangularii cu pernute protectoare sau cu firele cu care se leaga aceste pernute. Specialistii au descoperit, de asemenea, 25 de rani provocate de pernutele protectoare.


Se pare ca 11 copii s-au sufocat cand fata lor se odihnea pe pernite, 13 au murit cand au fost prinsi intre pernite si alt obiect si 3 copii au murit prin strangularea cu cordoanele pernitelor.

Specialistii spun ca multor copii le lipsesc abilitatile motorii ca sa se elibereze singuri cand se blocheaza intre pernite si alta suprafata si se sufoca pentru ca respira acelasi aer sau pentru ca nasul si gura lor sunt presate.

Cercetatorii avertizeaza ca si pernutele moi si cele tari sunt periculoase. Daca sunt prea moi, copilul se poate sufoca, iar daca sunt prea tari, copilul se poate urca pe ele si poate cadea din patut.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

24 Octombri e 2007Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul