Pe perioada sarcinii, femeile au gratuitate medicala
 

Incepand cu luna octombrie si pana la sfarsitul lunii decembrie se va desfasura la nivel national o ampla campanie de sanatate adresata femeilor insarcinate. Denumita sugestiv "E sarcina ta, sa ai grija!", programul vrea sa determine tinerele mamici sa se prezinte la medic pentru a naste copii sanatosi, in conditiile in care pe perioada graviditatii si lauziei chiar si femeile neasigurate beneficiaza de gratuitate.

"Campania se adreseaza in general femeilor insarcinate din mediul rural, unde accesul la medic este mai scazut. Vrem sa mergem sa le vorbim cat de important este ca atunci cind raman insarcinate sa mearga la medicul de familie sa le consulte si sa le dea caietul de gravida, in care se noteaza evolutia sarcinii. Cand vor merge sa nasca, medicul care le va asista va sti toate problemele pe care le au, deoarece in caiet se vor trece toate consultatiile facute. Avem foarte multe tinere din mediul rural care nu merg la medic deoarece nu sunt asigurate. Ele trebuie sa inteleaga ca atit pe perioada graviditatii cat si a lauziei viitoarea mama este asigurata. La fel si copilul sau, pana la implinirea virstei de 18 ani", a precizat medicul Carmen Turcan, purtator de cuvint la Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Vrancea.


Medicul a mai adaugat ca incepand cu luna noiembrie specialistii unitatii vor merge in teritoriu pentru a le vorbi direct femeilor. "Am zis sa mergem din noiembrie, deoarece acum sunt inca in derulare muncile campului. Intalnirile vor fi organizate in incinta dispensarelor", a mai precizat Carmen Turcan.

Sursa: Ziarul de Vrancea

5 Oc tombrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul