Pastila de a doua zi nu afecteaza urmatoarele sarcini 

Un nou studiu arata ca femeile care folosesc pastila de a doua zi in loc de metoda chirurgicala mai des intrebuintata nu se expun nici unui risc de sarcina tubala (extrauterina) sau pierdere de sarcina in ultimul trimestru, relateaza Reuters Health.

Studiul care a inclus 12.000 de femei este considerat cel mai bun studiu realizat pana acum pe tema impactului acestei metode de avort asupra urmatoarelor sarcini.

Marea parte a avorturilor se numesc avorturi chirurgical, realizate de obicei prin aspirarea embrionului sau fatului in afara cu o seringa sau o pompa electrica.

Cercetatorii au studiat avorturile medicale. In general, acestea implica o femeie care pune capat sarcinii luand o singura tableta de mifepriston, urmata de aproximativ 4 pilule de misoprostol pe zi.


Mifepristonul destabilizeaza tesutul care leaga embrionul de uter si misoprostolul duce la eliminarea embrionului de catre uter.

Avorturile medicale reprezinta o optiune preferata de femei deoarece o pot practica in intimitatea casei lor si aproape orice doctor poate prescrie pilulele.

In general, avorturile chirurgicale indeparteaza complet un embrion sau fat si tesutul uterin din jur, dar avorturile realizate in urma pilulelor pot lasa bucati de placenta sau alt material embrionic.

De aceea, medicii s-a intrebat daca acest lucru poate influenta urmatoarele sarcini.

In cadrul acestui nou studiu, cercetatorii au analizat registrul medical al femeilor care au facut avorturi intre 1999 si 2004 si apoi au anlizat informatiile despre sarcinile ce au urmat.

Ei au studiat cu atentie sarcinile tubale, in care un ovul fertilizat este implantat in afara uterului – de obicei in tuburile falopiene.

Intr-o astfel de situatie, embrionul nu este hranit corespunzator si o pune in pericol pe mama.

Datele au aratat ca sarcina tubala a aparut cu aceeasi frecventa – aproximativ 2,5% din sarcini – atat in cazul avortului chirurgical cat si in cazul celui medical.

Rata pierderilor de sarcina, nasterile premature si greutatea mica la nastere au fost de asemenea similare.


Alina Sica

Redactor Copilul.ro
5 Octombrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul