Parul nu cade din cauza matretii


Nu matreata determina caderea parului, ci o ciuperca cunoscuta sub denumirea de "malazzesia globosa", spune dr. Zoe D. Draelos, profesor la Departamentul de dermatologie al Scolii Universitare de Medicina "Wake Forest", din Carolina de Nord, SUA.

Aceasta ciuperca se gaseste in aer si de aceea matreata poate fi tratata, dar nu vindecata. Studiile medicale realizate de cercetatori din toata lumea au aratat ca 90 de minute de scarpinat incontinuu pot afecta pielea capului pentru ca este indepartat stratul care o protejeaza.

Cand se pierde acest strat, creste riscul subtierii firului de par si pierderii acestuia. Parul poate cadea si din cauza carentelor de vitamine, a stresului sau din cauze hormonale."Cele mai bune sampoane antimatreata si cele mai eficiente balsamuri de par sunt cele care contin piritionat de zinc", spune dr. Draelos.

Piritionatul de zinc indeparteaza cojile si reduce roseata. "Aceste ingrediente impiedica o eventuala recidiva a ciupercilor, actionand astfel preventiv atat pentru a impiedica matreata, cat si caderea parului".

Dr. Zoe D. Draelos si-a prezentat studiul in cadrul unei intalniri stiintifice organizate de Academia Americana de Dermatologie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul