Parintii, sfatuiti sa nu dea copiilor alimente care contin coloranti artificiali


Expertii britanici sustin ca anumiti aditivi alimentari pot duce la schimbari de comportament in cazul copiilor, acestia putând fi mai agitati si având probleme de concentrare

Parintii sunt sfatuiti de expertii britanici sa nu dea copiilor produse alimentare care contin anumiti aditivi pâna când rezultatele unui nou studiu vor fi publicate. Cercetatorii britanici testeaza efectele unor coloranti artificiali asupra comportamentului copiilor, se arata intr-un articol publicat de BBC online.

Rezultatele preliminarii ale unui studiu anterior au "legat" acesti aditivi de aparitia hiperactivitatii si unei concentrari slabe in rândul copiilor. Agentia Standardelor in Alimentatie din Marea Britanie spune ca nu este nevoie de recomandari suplimentare pâna la aparitia rezultatelor studiului.

Numai ca, potrivit BBC online, experti independenti sustin ca parintii ar trebui sa evite produsele care contin respectivii aditivi. 


O echipa de cercetatori de la Universitatea din Southampton au testat aditivii (cunoscuti si sunt denumirea de E-uri) E102, E124, E110, E122, E104 si E129 pe copii cu vârsta de 3 ani si pe un alt grup cu vârsta de 8 la 9 ani. Cantitatea studiata era cea care poate fi consumata in medie, intr-o zi, de un copil. Toti aditivii testati in studiu sunt aprobati spre folosire in Uniunea Europeana si sunt siguri, dar unii dintre acesti coloranti sunt interzisi in tarile scandinave si in Statele Unite ale Americii.


Citeste tot articolul in Gandul

15 Mai 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul