Parinti fumatori, copii cu alergii
 

Fumatul pasiv in timpul primilor ani de viata creste simtitor sansele copilului de a dezvolta alergii, conform unui nou studiu realizat de cercetatorii de la universitatea din Stockholm.

 
Echipa de cercetatori a analizat chestionarele completate de mai bine de 4.000 de familii. Parintii participanti la studiu aveau copii cu vasta de 6 luni, 1 an, 2 si 4 ani.

In plus, cercetatorii au prelevat probe de sange de la 2.500 de copii cu varsta de 4 ani, pentru a verifica prezenta imunoglobulinei E (IgE), care este eliberata in organism de catre sistemul imunitar ca raspuns la alergii. Un nivel ridicat al Ige indica sensibilitate la alergii.


Aproximatv 8% dintre mamele chestionate au fumat pe tot parcursul sacinii, 12% au declarat ca au fumat doar o perioada, dar cercetatorii nu au descoperit nici o dovada ca fumatul in timpul sarcinii influenteaza riscul copilului de a dezvolta o sensibilitate la anumite alergii.

Aproximativ 20% din parintii chestionati au declarat ca au fumat dupa nasterea copilului si aproximativ 4% dintre copii au fost expusi fumatului pasiv.

In total, 25% dintre copiii participanti la studiu prezentau niveluri ridicate ale IgE pana la varsta de 4 ani, cu 15% alergici la alergenii inhalati, 16% alergici la alergeni alimentari si 7% alergici la ambele tipuri de alergeni.

In comparatie cu copiii care au parinti nefumatori, copiii expusi la  fumatul pasiv in timpul primilor ani de viata aveau de doua ori mai multe sanse de a dezvolta alergii la alergenii inhalati si aproximativ 50% mai multe sase de a dezvolta alergii alimentare.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

21 Decembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul