Oficiali din sistemul elvetian de sanatate: Copiii sub 10 ani isi pot imbratisa bunicii fara riscuri

/ / Modificat: 2020-04-30
Oficiali din sistemul elvetian de sanatate: Copiii sub 10 ani isi pot imbratisa bunicii fara riscuri

Copiii sub 10 ani isi pot imbratisa bunicii! Aceasta este declaratia facuta de oicialii din sistemul de sanatate elvetian.

Cerectatorii din Elvetia au ajuns la concluzia ca acesti copii nu reprezinta niciun risc de contaminare pentru ca nu au "receptorii" pe care ii tinteste virusul. 

Copiii mici nu reprezinta risc pentru bunici

"Copiii sunt foarte rar infectati de coronavirus si nu il transmit mai departe. De aceea, copiii mici nu reprezinta niciun risc pentru pacientii de risc sau pentru bunici," a spus doctorul Daniel Koch, seful diviziei de boli transmisibile a Oficiului Federal al Sanatatii, citat de The Telegraph.

Un studiu publicat la inceputul lunii aprilie a demonstrat ca un elev britanic in varsta de 9 ani, care fusese diagnosticat cu coronavirus in urma unei excursii la schi in Franta, nu a transmis mai departe virusul, desi intrase in contact cu 172 de persoane inainte de aflarea diagnosticului.

Daniel Koch a spus ca multi bunici "traiesc pentru a-si vedea nepotii" si ca este important pentru sanatatea lor mentala sa pastreze legatura cu ei.

In opinia acestuia, cei mici nu reprezinta un risc pentru rudele in varsta, ci parintii lor.

Declaratiile oficialului elvetian vin dupa ce Guvernul a revizuit ghidurile oficiale referitoare la pandemie, dupa o consultare cu experti din universitatile din Zurich, Berna si Geneva.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Bunici

Articole recomandate

Citeste si despre