Obezitatea mareste riscul de cancer la colon
 

Specialistii spun ca obezitatea dubleaza riscul unei femei de a dezvolta cancer la colon sau tumori care pot duce la cancer de colon, relateaza WebMD Medical News.

Studiul care a inclus mai mult de 1.200 de femei arata ca obezitatea este cel mai mare factor de risc pentru aceasta boala.

Femeile care fumeaza mult sau cele care au peste 69 de ani sunt expuse de asemenea unui risc mai mare de polipi precancerosi sau cancer de colon. Ambii factori dubleaza aproximativ riscul de aparitie a tumorilor sau a cancerului.

Specialistii au examinat date provenind de la 1.252 de femei carora li s-a facut colonoscopie. Aproximativ 10% aveau cancer, polipi multipli sau tumori mari sau anormale care in mod normal duc la cancer daca nu sunt indepartate.


Cercetatorii spun ca 20% din aceste tumori apar din cauza obezitatii, iar dupa varsta de 69 de ani, 16%. Fumatul este cauza a 15% din tumori. Insa, la femeile care fumeaza mai putin sau renunta la fumat riscul este mai mic.

Specialistii recomanda tuturor femeilor obeze sa mearga la medic des pentru a fi monitorizate pentru cancer colorectal. De asemenea, ei atrag atentia asupra faptului ca femeile trebuie sa fie testate incepand cu o varsta mai mica.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

16 Octombr ie 2007Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul