Oamenii astia omoara copii: Ce a scos la iveala necropsia baietelului de 1 an si 10 luni operat la un spital privat

/ / Modificat: 2018-10-23
Oamenii astia omoara copii: Ce a scos la iveala necropsia baietelului de 1 an si 10 luni operat la un spital privat

Rezultatele necropsiei baietelului de 1 an si 10 luni, care a murit sambata la Spitalul Sanador din Bucuresti arata ca micutul a decedat in urma unui soc hemoragic.

In acest caz, Andreea Duta, mama micutului a anuntat ca va merge pe cale legala si va da in judecata chirurgul care i-a operat fiul de hernie inghinala.

"Soc hemoragic, hemoragie retroperitoneala, testicul necoborat operat. Cum sa trimita DSP-ul sa vada daca e curat? Au gresit operatia, am primit in aceasta dimineata rezultatele. Vom merge pe calea legala, ii dam in judecata. Am facut cu avocata plangere la Ministerul Sanatatii, vom merge si in instanta. Oamenii astia omoara copii, vom merge pana in panzele albe”, a declarat Andreea Duta.

Mai multe anchete la clinica privata

Parintii au ales sa-l opereze pe micut intr-o clinica privata de frica infctiilor intraspitalicesti din spitalele de stat, iar medicul chirurg care a efectuat operatia lucreaza si la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu."

Dupa aceasta nenorocire au inceput mai multe anchete la clinica privata. S-a autosesizat Sectia 4 de Politie, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 si a demarat cercetari sub aspectul savarsirii infracţiunii de ucidere din culpa.

La fel si Directia de Sanatate Publica Bucuresti, ai carei inspectori au verificat daca procedurile si protocoalele au fost intocmai respectate de personalul medical. Asta dupa ce parintii au acuzat ca manevrele de resuscitare nu ar fi inceput la timp si ei au fost cei care au chemat un echipaj SMURD, care a ajuns la locul tragediei.

Ce spune conducerea spitalului

Dupa mai multe zile in care nu a vrut incidentul in urma caruia un copil si-a pierdut viata, conducerea Sandor a dat un comunicat de presa in care spune ca operatia a decurs normal.

”Conform documentatiei medicale avute la dispozitie precum si declaratiilor medicilor implicati, rezulta ca au fost respectate intocmai toate procedurile si protocoalele medico-chirurgicale aferente afectiunilor respective si simptomatologiei ulterioare interventiei chirurgicale,” au explicat reprezentantii spitalului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Operatie

Articole recomandate

Citeste si despre