O gravida din trei naste prin cezariana


Peste 30% din romance aleg sa devina mamici prin cezariana, o cifra considerata ingrijorator de mare de catre specialisti. Privita ca o interventie "la moda", in tara noastra, cezariana pare sa castige tot mai mult teren in detrimentul nasterii pe cale naturala. Teama de durerile asociate travaliului, dar si lipsa de educatie sanitara le determina pe multe mamici sa opteze pentru nasterea "chirurgicala" fara a tine cont de riscurile interventiei asupra lor sau a bebelusilor.

Lasand la o parte cazurile in care se impune aceasta nastere "chirurgicala", in rest, ea survine la solicitarea femeii, care doreste sa depaseasca "mai usor" acest moment. Ceea ce se stie mai putin insa este faptul ca o mama care naste prin cezariana prezinta un risc ridicat de a face complicatii postoperatorii, avand nevoie de o perioada mai lunga de timp pentru recuperare (cel putin o luna), in comparatie cu cea care a nascut pe cale naturala (maxim doua saptamani).

Operatia are efecte secundare si asupra copilului.

(Mirela Dadacus)  

Citeste tot articolul in: Adevarul   

31 Iulie 2007<

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul