O casnicie fericita iti asigura o buna tensiune

/ / Modificat: 2008-03-21
O casnicie fericita iti asigura o buna tensiune





 




Conform unui nou studiu, casnicia fericita iti poate asigura o tensiune arteriala normala, pe cand una stresanta iti poate afecta negativ tensiunea, chiar mai rau decat in cazul in care esti celibatar.

Julianne Holt-Lunstad de la Universitatea Brigham Young, unul dintre cercetatorii participanti la studiu a constatat ca surprinzator cuplurile casatorite sunt mai sanatoase decat celibatarii. Ea spune ca sunt inca necesare mai multe studii pentru a observa efectele pe termen lung.

Acest studiu a fost realizat pe un lot de 204 cupluri casatorite si 99 de adulti celibatari, majoritatea albi, nefiind momentan clar daca aceleasi rezultate se pot aplica si grupurilor etnice.

Voluntarilor li s-a cerut sa isi masoare tensiunea de mai multe ori in decursul a 24 de ore. In plus, cuplurile casatorite au raspuns la cateva chestionare cu privire la relatia lor.

In urma studiului, s-a remarcat ca satisfactia si siguranta din casatorie contribuie la o tensiune arteriata normala in timpul zilei si in decursul a 24 de ore.

Karen Matthews, profesor de psihiatrie, psihologie si epidemiologie de la Universitatea din Pittsburgh considera ca acest studiu merita foarte multa atentie pentru ca exista foarte multe persoane cu probleme cardiovasculare, in special hipertensiune arteriala.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

21 Martie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre