Noul contraceptiv pentru barbati, eficace 100% 

Injectia cu silicon impiedica trecerea spermatozoizilor si ar putea fi o alternativa la vasectomie si prezervativ.

Un contraceptiv pentru barbati, numit "The Intra Vas Device", ar putea fi disponibil peste aproximativ doi ani, afirma cercetatori americani de la Shepherd Medical Company, citati de BBC News. Spre deosebire de vasectomie, acest nou dispozitiv este reversibil, iar pe de alta parte, este mai putin stanjenitor decat prezervativul.

Studiu-pilot realizat cu succes
Noua metoda de contraceptie masculina consta in injectarea in scrot a unui gel de silicon care blocheaza accesul spermatozoizilor. Un studiu-pilot realizat pe 30 de barbati a indicat un succes de 100%, iar cercetarile pe maimute au aratat ca metoda este reversibila.

Cu toate acestea, testele pe "The Intra Vas Device" (IVD) vor mai dura inca doi ani.

Studiile pe IVD nu au depasit inca granita SUA. Intrebati despre aceasta metoda, specialistii britanici au afirmat ca nu exista inca nicio planificare de a o testa si in Marea Britanie, dar s-au aratat incantati de o alternativa la celelalte contraceptive masculine.

"IVD ar putea fi o alternativa atractiva pentru vasectomie, dar chiar daca este reversibila, cei care o folosesc nu pot apela si renunta la ea in mod frecvent sau ori de cate ori doresc sa-si mareasca familia", afirma Richard Anderson, medic la Universitatea din Edinburgh.

Studiile privind contraceptia masculina ii preocupa si pe cercetatorii chinezi. Acestia au inceput o serie de cercetari asupra unui alt dispozitiv care permite trecerea unei cantitati mici de sperma, insuficienta pentru a face posibila o sarcina, dar indeajuns pentru a diminua presiunea.

Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
12 Octombrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul