Noi vaccinuri pentru copii contra diareei si cancerului cervical


Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a publicat noile reglementari privitoare la vaccinuri pentru copii intre 0 si 18 ani, in 2007.

Acest program include 2 noi vaccinuri precum si vaccinurile prin ciupitura pentru gripa si pentru varicela.

Unul dintre cele 2 noi vaccinuri este pentru cancerul cevical, provocat de papillomavirus. CDC recomanda vaccinarea fetelor cu varste de 11-12 ani, iar varsta minima pentru administrarea virusului este de 9 ani.

De asemenea, vaccinul poate fi administrat si fetelor cu varste cuprinse intre 13 si 26 de ani daca acestea nu au fost vaccinate in prealabil sau daca nu au facut una dintre dozele vaccinului.


Vaccinul contra cancerului cervical, aprobat anul trecut, se crede ca are o maimare eficienta daca este administrat fetelor inainte de inceperea vietii sexuale, avand in vedere ca papillomavirului se transmite si pe cale sexuala.Celalat nou vaccin este contra rotavirusul, un virus care provoaca diareea.

CDC recomanda ca acest virus sa fie administrat in 3 doze, la varstele de doua, patru si sase luni ale copilului.

De asemenea, CDC recomanda vaccinarea anuala a copiilor cu varste intre 6 si 59 de luni, precum si a unei a doua doze de vaccin contra varicelei cand copiii au intre 4 si 6 ani.

Prima doza a acestui vaccin trebuie adiministrata cand copilul are intre 12 si 15 luni.

8 Ianuarie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul