Nasterea baietilor favorizata de greutatea in sarcina
 

Femeile care iau in greutate de la inceputul primei sarcini pana la inceputul celei de-a doua, au ceva mai multe sanse ca al doilea copil nascut sa fie baiat, relateaza Reuters Health.

Cercetatorii sustin ca rezultatele sunt provocatoare deoarece, despre foarte putini factori biologici se stie ca pot influenta conceperea unui baiat sau a unei fete, acest studiu sugerand ca obiceiurile alimentare ale mamei pot influenta determinarea sexului.

Totusi cercetatorii avertizeaza ca viitoarele mame nu trebuie sa se ingrase peste masura pentru a putea manipula sexul viitorului copil.


In cadrul studiului au fost analizate date adunate de la aproximativ 221.000 de femei, care intre 1992 si 2004 au avut sarcini succesive. S-au urmarit schimbarile valorilor indicelui de masa corporala (IMC) intre prima si cea de-a doua sarcina.

Raportul intocmit pe baza rezultatelor obtinute arata ca procentul de baieti nascuti la a doua sarcina, a crescut liniar cu greutatea luata de mame la prima sarcina.

Studiile recente nu sustin ipoteza conform careia cresterea procentului de obezitate a dus la scaderea procentului de nasteri de baieti, ci s-a descoperit exact opusul, cresterea in greutate in timpul sarcinii poate favoriza sexul masculin.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

10 Octombrie 2007
  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul