Muzica ne scapa de dureri


Terapia prin muzica, cunoscuta si sub numele de meloterapie, este o metoda straveche de tratament. Ea urmareste eliminarea unor afectiuni organice sau cognitive prin stimularea bolnavilor cu ajutorul sunetelor. Printre beneficiarii acestei metode, se afla copiii cu nevoi speciale si cu dificultati de concentrare si invatare, bolnavii de Alzheimer, dependentii de droguri, bolnavii cu afectiuni cerebrale, cei cu dureri acute sau cronice, inclusiv femeile insarcinate.

Astfel, muzica este folosita ca un factor motivator, ajutandu-i in special pe cei mici sa dezvolte abilitati cognitive, comunicationale, de socializare sau motorii. "Meloterapia provine de la o practica mai veche, cu origini in Orient: terapia prin sunete.

Aceasta joaca rolul de a asigura o frecventa ajutatoare pentru structura organului afectat, complexul de sunete tratand mai multe afectiuni sau organe. Singulara, aceasta terapie nu este de ajuns, ea venind ca adjuvant al terapiilor conventionale", ne-a explicat Adrian Florea, specialist in medicina traditionala chineza.

(Magda Serban)

Citeste tot articolul in: Adevarul  

16

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul