Ministrul Sanatatii, semnal de alarma: Suntem la un pas de epidemie de gripa A!

/ / Modificat: 2019-01-18
Ministrul Sanatatii, semnal de alarma: Suntem la un pas de epidemie de gripa A!

Ministrul Sanatatii a declarat, intr-o interventie telefonica la un post de televiziune, ca numarul deceselor cauzate de gripa A este in continua crestere. 14 persoane au murit in ultimele zile de gripa.

„Suntem la un pas de epidemie. In primul rand as vrea sa va mai dau o veste proasta, gripa a mai ucis un pacient, deci, in acest moment, avem 14 oameni decedati din cauza virusului gripal: barbat de 71 de ani, conditii medicale preexistente din Bucuresti. Da, suntem la un pas de epidemie pentru ca saptamana precedenta numarul de cazuri a depasit numarul de cazuri estimat, prin urmare am avut o saptamana epidemica. Daca doua saptamani la rand numarul de cazuri se mentine la acelasi nivel, deci foarte ridicat, atunci putem vorbi despre o epidemie, dar in acest moment avem suficiente motive de ingrijorare”.

Un barbat in varsta de 60 de ani din judetul Prahova - cel de-al doilea caz din aceasta zona a tarii -, confirmat cu virusul gripal A, a murit in seara de 17 ianuarie, avand conditii medicale preexistente si nici nu era vaccinat antigripal. Cea de-a douasprezecea victima este o batrana din Arad, in varsta de 81 de ani, care suferea de mai multe afectiuni si nici nu era vaccinata antigripal. Femeia este cea de-a patra viata curmata de gripa sezonul acesta, din judetul Arad.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa Gripa a Gripa A(H1N1) Epidemie gripa

Articole recomandate

Citeste si despre