Ministrul Sanatatii, despre varful pandemiei de COVID-19: "Urmeaza doua saptamani grele"

/ / Modificat: 2020-04-10
Ministrul Sanatatii, despre varful pandemiei de COVID-19:

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, considera ca varful epidemiei de COVID-19 in Romania este estimat la circa 10.000-12.000 de persoane.

Ministrul a precizat ca evolutia cazurilor a fost relativ moderata pana acum, insa statisticile se pot modifica in urmatoarele doua saptamani

Acesta este de parerea dupa Sarbatorile Pascale se vor inregistra cele mai multe cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

"Ramanem in registrul celor 10-12.000 de cazuri, la varf, dar acest numar se poate modifica in perioada urmatoare. Avem doua saptamani grele, urmand ca dupa trei saptamani sa vedem efectul celor doua saptamani ca numar de cazuri. Noi speram ca acest numar de cazuri sa nu creasca violent," a afirmat ministrul Sanatatii intr-un interviu pentru Digi24.

Capacitate de testare redusa

In Romania se testeaza 4.000 de persone in fiecare zi. Ministrul Sanatatii a precizat ca aceasta capacitate redusa de testare este datorata deficitului de personal care sa prelucreze testele. 

"In acest moment, noi avem o capacitate de testare pana la 4.000 de teste pe zi, in 55 de puncte, dar avem aceasta capacitate data de aparate, fiecare punct de testare depinde si de personal. Clujul de exemplu face 1.000 de teste pe zi, dar sunt spitale judetene care de-abia au achizitionat echipamentul necesar, la care chiar daca capacitatea este de 80 de teste pe zi, nu putem face mai mult de 40-50, avand un personal care de-abia se instruieste," a aratat Nelu Tataru.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 51.802 de teste.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul sanatatii Nelu tataru Covid - 19

Articole recomandate

Citeste si despre