Metodele de contraceptie nu sunt folosite in combinatie cu medicamentele daunatoare fatului


Desi femeile folosesc in mod obisnuit medicamente care pot provoca malformatii grave ale fatului, numai jumatate din ele sunt sfatuite de medic sa utilizeze o metoda de contraceptie, relateaza Medical News Today.

Specialistii spun ca femeile care iau astfel de medicamente, folosesc in general din proprie initiativa metode de protectie comparabil cu celelalte femei. Dar multe din ele nu isi dau seama ca pot ramane insarcinate in timpul tratamentului si il pot expune pe fat la riscuri mari.

Studiul a inclus 488.175 de femei de varsta reproducatoare, iar retetele au implicat medicamente care nu impuneau nici un risc in timpul sarcinii si medicamente daunatoare sanatatii fatului.


Rezultatele au aratat ca numai 20% din femeile care folosesc medicamente daunatoare starii de sanatate a fatului, primesc sfaturi de la medic in legatura cu metodele de protectie disponibile si li se atrage atentia asupra importantei contraceptiei, mai ales pe perioada tratamentului.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

20 Sept

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul