Meteosensibilitatea
 

Schimbarile bruste de presiune atmosferica din ultima perioada pot amplifica durerile de cap sau de articulatii. Reactiile cauzate de modificarile climatice le resimte fiecare in punctul slab.

Daca reactionati violent la variatiile de temperatura, umiditate si presiune va incadrati printre meteosensibili. „Cele mai grave sunt modificarile cauzate de variatiile de presiune atmosferica. De temperaturile ridicate te mai poti ascunde, stai la umbra sau folosesti aerul conditionat, insa de variatiile de presiune, nu. In ultimele zile, am avut destul de multi pacienti care s-au plins de diverse dureri, din cauza acestor schimbari de presiune“, explica dr. Sever Cristian Oana, medic generalist la Societatea Civila Medicala „Sf. Mina“ din Bucuresti.


Frontul electromagnetic da dureri de oase

Schimbarea vremii agraveaza problemele de sanatate existente (cele cardiace, circulatorii sau reumatice) sau poate duce la aparitia unora noi (ameteala anxietate, oboseala, tulburari de somn). Simptomele difera de la o persoana la alta si cresc in intensitate odata cu varsta si gravitatea bolii. In cazurile tinerilor, manifestarile tin pe de o parte de sensibilitatea fiecaruia, iar pe de alta parte, de diverse afectiuni de care sufera, cum ar fi astmul sau chiar un ulcer.

Sfatul medicilor pentru meteosensibili este sa fie constienti ca au o sensibilitate si sa nu intre in panica, pentru ca manifestarile se pot amplifica.

Schimbarile de presiune sint precedate de un front electromagnetic care cauzeaza durerile de oase. Cei care au o suferinta cronica, reumatism sau o problema cardiaca sunt mai sensibili la aceste modificari. „Fiecare simte durerile in punctul slab. Unde-i ata mai slaba acolo se rupe prima data. Reumaticii pot simti dureri toracice, articulare. Daca aveti migrene, acestea se vor amplifica, de altfel ca si in cazul unei spondiloze cervicale“, completeaza dr. Oana Sever Cristian.

Geta Roman, Cotidianul

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul