Mersul pe jos reduce riscul de cancer de colon

/ / Modificat: 2008-01-22
Mersul pe jos reduce riscul de cancer de colon





 




Un nou studiu amplu confirma faptul ca activitatea fizica reduce riscul de aparitie a cancerului de colon, relateaza Reuters Health.

In timp ce o ora de mers pe jos pe saptamana le protejeaza pe femei impotriva cancerului de colon, cu cat exerseaza mai mult cu atat riscul se micsoreaza.

Descoperirile cercetatorilor sugereaza ca participarea la activitati de intensitate redusa poate fi suficienta pentru a reduce riscul, desi o activitatea mai intensa poate reduce mai mult acest risc.

Pentru a afla de ce intensitate trebuie sa fie exercitiile pentru a reduce riscul, echipa de cercetatori a monitorizat 79.295 de femei cu varste cuprinse intre 40 si 65 de ani timp de 16 ani perioada in care 547 dintre aceste femei au dezvoltat cancer de colon.

Femeile care au mers pe jos timp de 1-1,9 ore in fiecare saptamana si-au redus riscul de a dezvolta cancer de colon cu 31% spre deosebire de cele care nu au mers deloc pe jos. Femeile care au exersat mai mult timp, peste 4 ore pe saptamana, si-au micsorat riscul de cancer de colon cu 44% in comparatie cu cele care au facut exercitii mai putin de o ora pe saptamana.

Concluzia cercetatorilor este ca activitatea fizica in timpul liber trebuie sa fie incurajata deoarece aduce foarte multe beneficii starii de sanatate printre care si prevenirea cancerului de colon.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

22 Ianuarie 2008



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre