Mersul pe jos scade tensiunea


Un studiu nou arata ca 15 minute de mers pe jos de 3 ori pe saptamana ar putea fi de ajuns pentru a va scadea tensiunea si a avea un corp mai sanatos, relateaza WebMD Medical News. Cercetatorii arata ca 30 de minute de mers pe jos de 3 ori pe saptamana (chiar si impartit la 10 minute pe zi) au un efect pozitiv asupra starii de sanatate si ne pastreaza in forma.

Pentru o sanatate optima specialistii recomanda 30 de minute de efort fizic pe zi. La programul de exercitii fizice care a durat 12 saptamani au participat 106 persoane sanatoase, dar sedentare. O grupa a mers pe jos 30 de minute pe zi, a 2-a grupa 30 de minute pe saptamana, iar ultima grupa a continuat sa fie sedentara.


Rezultatele au confirmat supozitiile specialistilor. In cazul celor doua grupe care au exersat tensiunea a scazut si au pierdut cativa centimetri in talie (2,6 cm - prima grupa, 2,5 cm-a 2-a grupa) si pe solduri (2,4 cm-prima grupa, 2,2 cm-a 2-a grupa).

In cazul persoanelor sedentare nu s-a inregistrat nici o schimbare. Cercetatorii considera ca aceasta ar fi o solutie pentru prevenirea bolilor de inima care de foarte multe ori sunt si mortale.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

17

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul