Medicamentele antipsihotice atipice trec prin placenta


Medicamentele antipsihotice atipice pot trece din corpul mamei prin placenta ajungand la fat, desi cantitatea care ajunge la fat e diferita in functie de doza administrata si metabolismul mamei, relateaza Reuters Health News.

Descoperirile sugereaza ca Zyprexa, un medicament din aceasta categorie poate avea efecte secundare grave asupra fatului.

Medicamentele antipsihotice atipice sunt folosite in tratarea bolilor mentale care apar la femeile insarcinate, dar despreefectele acestora asupra fatului se stiu foarte putine lucruri.

Studiul a inclus 56 de femei care au fost monitorizate pe parcursul sarcinii si care luau astfel de medicamente.


Rezultatele au aratat ca aceste substante ataca tesutul plamanilor si creierului fatului. Se pare ca ele sunt transmise fatului chiar inainte de a fi metabolizate ceea ce inseamna ca mama beneficiaza doar de o concentratie mica din doza iar restul (o concentratie de 5 ori mai mare) ajunge la fat.

Printre complicatiile aparute la femeile care au participat la studiu se numara: 4 nasteri premature, 6 copii nascuti cu greutate mica, 7 copii cu complicatii cardiovasculare, 12 cu probleme respiratorii si 2 copii care nu aveau muschii dezvoltati normal.

Cercetatorii avertizeaza ca afectiunile mintale ale mamelor prezinta un risc deosebit de mare pentru fat.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

23 August 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul