Medic sef de sectie la oftalmologie, schimbat din functie dupa ce a programat un copil la cabinetul sau privat

/ / Modificat: 2019-04-05
Medic sef de sectie la oftalmologie, schimbat din functie dupa ce a programat un copil la cabinetul sau privat

Seful sectiei de Oftalmologie a Spitalului Judetean din Suceava a fost schimbat din functie, iar contractul sau a fost suspendat.

Masurile au fost luate dupa ce medicul a fost reclamat ca programa pacientii la cabinetul lui privat.

Sursa foto: Libertatea

Medicul a fost reclamat de tatal unei fetite care a fost ranita la ochi cu un bat de un alt copil. Pentru ca ochiul micutei sangera, tatal a dus-o la UPU al SJU Suceava, unde a primit ingrijiri de la o asistenta. Fetita a fost chemata a doua zi, la prima ora, pentru consultatii la un medic specialist.

Desi programul incepea la ora 8:00, medicul a ajuns la cabinet cu o intarziere de o ora si jumatate, dupa ce tatal a sunat la directorul spitalului. Fetita a fost chemata prima in cabinet, fiind singurul copil care astepta la usa.

"Consultatia a durat 30 de secunde cred si… ne-a chemat la ea la cabinet, pe Marasesti, dupa-amiaza la 3!!! M-am blocat. Am venit la UPU, ca sa-mi fac programare la cabinetul privat!?," a scris Lucian Baltaru, tatal fetitei pe pagina de Facebook.

Reactia spitalului

"Am decis sa incetam contractul de administrare cu doamna doctor Georgeta Martiniuc, iar in locul ei a fost desemnata temporar la conducerea sectiei de Oftalmologie o alta doctorita, pentru atitudinea neprofesionista si imorala pe care a avut-o fata de un copil care trebuia consultat in spitalul public. Nu am nimic impotriva legii care le permite medicilor sa lucreze si la cabinetele private, dar nu sunt de acord cu situatia in care un pacient vine la spitalul public sa fie directionat catre cabinetul privat," a declarat managerul SJU Suceava, Vasile Rambu, pentru Mediafax.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre