Mariajul, un atu important in lupta impotriva depresiei


Sunteti depresiv? Casatoriti-va! Acesta este concluzia la care au ajuns mai multi doctoranzi in sociologie de la Universitatea din Ohio care au realizat un studiu cu privire la efectele benefice ale mariajului asupra persoanelor depresive, informeaza AFP consultata de Rompres.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 3.066 de celibatari intre anii 1987 - 1988 si respectiv persoane casatorite intre anii 1992 - 1994. Conform autorilor sai, concluziile acestui studiu sunt surprinzatoare, fiind diametral opuse de ipotezele prealabile de cercetare.

"Noi am crezut ca persoanele depresive vor avea mai putin de castigat dintr-o casnicie, dar ne-am inselat pentru ca acest tip de persoane beneficiaza foarte mult la nivel psihologic ajungand sa simta ca intr-adevar conteaza pentru persoana de alaturi, in timp ce la persoanele nondepresive acest sentiment exista si inainte de casatorie", a explicat unul dintre autorii studiului.Studiul realizat de doctoranzi Universitati din Ohio nu face nici o diferenta de gen intre comportamentul celor 3.066 de subiecti.

ROMPRES

15 august 2006<

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul