Mamele cu depresie post partum pot fi invatate sa devina mame bune


Tratarea depresiei post-partum poate sa nu fie de ajuns pentru imbunatatirea relatiei dintre mama si copil fiind doar o parte a ecuatiei, potrivit unui studiu realizat in colaborare  de mai multe universitati din America de Nord. Celalalt factor esential este reprezentat de ajutorul care trebuie acordat mamelor pentru a intelege comportamentul nou-nascutilor si nevoile acestora astfel incat mamele sa poata raspunde necesitatilor acestora, a declarat Dr. Robert Short unul dintre coautorii studiului, professor de psihilogie la Universitatea din Edmonton, Canada.

Studiul pilot care a inclus 11 mame cu forme medii si moderat severe de depresie post-partum si copiii acestora a aratat ca atunci cand mamele sunt invatate cum sa reactioneze la emotiile copiilor lor, acestia raspundeau cu un interes mult mai mare la actiunile mamei chiar daca depresia mamelor nu se ameliora.

Mamele au fost capabile astfel sa aiba o atitudine pozitiva fata de copilul lor chiar daca ele se simteau deprimate, a declarat Short. Un procent de 3 pana la 30% dintre mame sufera de depresie post-partum, ceea ce dauneaza considerabil cresterii si dezvoltarii nou-nascutului ducand la probleme de comportament la varste inaintate. Acest studiu arata ca daca se insista doar pe problema medicala a mamei acest lucru nu garanteaza o imbunatatire a interactiunilor mama-copil esentiale pentru dezvoltarea normala a copilului.

Sursa: Sfatulmedicului.ro

20 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul