Mamele care renunta la fumat au bebelusi mai veseli

/ / Modificat: 2008-03-13
Mamele care renunta la fumat au bebelusi mai veseli





 

Mamele care renunta la fumat in timpul sarcinii tind sa aiba bebelusi mai veseli, relateaza Reuters Health.

 




Bebelusii ai caror mame au continuat sa fumeze pe perioada de sarcina au fost mult mai morocanosi si cercetatorii britanici sunt de parere ca mamele care reusesc sa renunte la acest obicei nesanatos, isi exprima in mult mai multe feluri grija si afectiunea pentru bebelus.

Bebelusii mamelor nefumatoare sunt mai temperamentali decat cei nascuti de mame care nu au resuit sa renunte la fumat, iar cercetatorii sunt de parere ca mamele care renunta la fumat fac ceva foarte special.

Tutunul poate afecta dezvoltarea fatului si s-a demonstrat ca afecteaza de asemnea bebelusul daca acesta este expus la fumatul pasiv.

Cercetatorii au urmarit un grup de 18.000 de bebelusi nascuti intre anul 2000 si 2002 dar pe mamele acestora, carora le-au fost puse o serie de intrebari legate de temepramentul bebelusilor lor.

Mamele au fost clasificate ca fumatoare inaraite, fumatoare ocazionale, nefumatoare si cele care au renuntat la fumat. Mamele care au renuntat la fumat aveau bebelusi mult mai calmi.

Cercetatorii sunt de parere ca renuntarea la fumat este dificila in orice moment si se stie ca majoritetea femeilor care renunta la fumat pentru ca sunt insarcinate, se vor reapuca de fumat. Astfel ca acele mame fac o actiune pur maternala pentru a-si proteja bebelusii.

Studiul arata ca mamele care sunt fumatoare inraite au cei mai dificili bebelusi, iar acestia inregistreaza cele mai scazute valori la testele de buna dispozitie.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

13 Martie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre