MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat doneaza echipamente medicale catre Spitalul din Miercurea Ciuc

/ / Modificat: 2019-04-10
MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat doneaza echipamente medicale catre Spitalul din Miercurea Ciuc

MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat doneaza echipamente si aparatura medicala in valoare de 270.000 euro in beneficiul Spitalului Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc

In urma acestei donatii, spitalul va primi un ecograf performant pentru sectia de pediatrie, o masa radianta pentru nou-nascuti care va intra in dotarea sectiei de neonatologie precum si zece fotolii oncologice si doua dispozitive portabile, non-contact, de iluminat venele pentru sectia de oncologie.

Totodata spitalul va fi dotat cu o ambulanta noua, complet echipata, precum si cu echipamente necesare pentru laboratorul clinic ce va fi infiintat in cursul acestui an.

MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat sprijina cu 270.000 de euro eforturile de modernizare a Spitalului Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc. Suma donata va fi alocata pentru dotarea unitatii medicale cu aparatura de ultima generatie.

„MOL Romania are o prezenta de aproape 25 de ani pe piata autohtona, timp in care a fost nu doar un actor economic predictibil si onest ci si un partener de incredere al comunitatilor.

Am devenit in acesti ani un partener de incredere al comunitatii, datorita implicarii constante a companiei in proiecte menite sa imbunatateasca viata oamenilor. MOL Romania va ramane si in viitor acelasi sustinator de nadejde al proiectelor care pot face diferenta in domenii esentiale precum sanatatea, educatia sau conservarea si protejarea mediului inconjurator,” a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL Romania.

“Cu toate ca Fundatia noastra este primordial una finantatoare la nivel national, in cei 20 de ani de existenta am implementat si un numar insemnat de programe/proiecte prin intermediul carora am dorit sa contribuim la dezvoltarea complexa a comunitatii locale din care facem parte. In cel de-al 14-lea an de parteneriat cu MOL Romania, aceasta colaborare fructuoasa ne-a oferit din nou oportunitatea de o derula un astfel de proiect prin intermediul caruia putem contribui la modernizarea serviciilor medicale din cadrul mai multor sectii ale Spitalului Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc. Este un proiect pe care-l implementam cu mare drag, fiindca pe langa utilitatea comunitara extraordinara a acesteia este si o dovada a stabilitatii parteneriatului dintre organizatia noastra si MOL Romania”, a declarat László Potozky, director al Fundatiei pentru Parteneriat.

In urma donatiei facute de MOL Romania, sectia de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc va primi un ecograf performant, sectia de neonatologie va fi dotata cu o masa radianta pentru nou-nascuti. Sectia de oncologie va primi zece fotolii oncologice si doua dispozitive portabile, non-contact, de iluminat venele, necesare pentru aplicarea tratamentelor citostatice.

„Aceste echipamente contribuie la completarea sectiei de oncologie cu o noua unitate terapeutica pentru ingrijiri de zi pentru pacientii bolnavi de cancer. Astfel vom putea asigura pacientilor confort maxim, avand in vedere situatia in care se afla, si vom imbunatati calitatea asistentei oncologice in judetul Harghita”, a afirmat Dr. Holló Gergely, medic specialist oncolog, Seful sectiei de Oncologie, Spitalul Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc.

Totodata spitalul va fi dotat cu o ambulanta noua, complet echipata, precum si cu echipamente necesare pentru laboratorul clinic ce va fi infiintat in cursul acestui an.

„Aparatura medicala care intra in dotarea noastra gratie sprijinului acordat de MOL Romania ne va ajuta cu siguranta sa oferim servicii mai bune in beneficiul pacientilor nostri. Vom folosi aceste instrumente in munca de zi cu zi in beneficiul pacientilor nostri pentru diagnosticarea si tratarea acestora. Multumim MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat pentru sprijin si pentru increderea pe care ne-a acordat-o”, a afirmat Dr. Konrád Judith, managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc

Echipamentele sunt achizitionate cu implicarea Fundatiei pentru Parteneriat din fonduri puse la dispozitie de MOL Romania. Din colaborarea si consultarea permanenta intre Fundatia pentru Parteneriat si Spital pe parcursul procesului de selectare a echipamentelor, a rezultat alegerea celor mai potrivite dispozitive atat din punct de vedere tehnic cat si cel medical. Procedurile de achizitie a echipamentelor medicale sunt in curs de finalizare iar aparatura va intra in dotarea spitalului cel mai tarziu pana la jumatatea anului.

Saptamana trecuta, MOL Romania a mai anuntat o investitie: 425.000 de euro in constructia unui heliport pe acoperisul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii M. S. Curie, primul la un spital pediatric din Romania. Constructia va scurta timpul de transport pana la spital al micilor pacienti aflati in stare grava, permitand astfel mai multe interventii medicale cu succes pentru pacienti din toata tara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Donatie

Articole recomandate

Citeste si despre