MOL Romania si Asociatia Inima Copiilor construiesc un heliport pe acoperisul Spitalului de Copii “M.S. Curie”

/ / Modificat: 2019-04-02
MOL Romania si Asociatia Inima Copiilor construiesc un heliport pe acoperisul Spitalului de Copii “M.S. Curie”

Constructia va incepe in toamna anului 2019 si va deservi pacientii care au nevoie de interventie medicala de urgenta in Spitalul „M.S. Curie”

MOL Romania si Asociatia Inima Copiilor construiesc un heliport pe acoperisul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie”, o initiativa prin care va fi redus timpul de transport catre spital pentru pacientii aflati in stare grava.

“Suntem onorati ca MOL Romania este parte a acestui proiect. Anterior, MOL Romania a mai sprijinit proiecte ale Asociatiei Inima Copiilor in favoarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „M. S. Curie”, in cadrul programului de responsabilitate sociala Sanatatea Copiilor. Am fost impresionati de sensibilitatea si profunzimea initiativelor Asociatiei si ne-am bucurat cand am aflat ca putem fi din nou impreuna intr-un proiect a carui necesitate era evidenta. MOL Romania isi doreste sa sustina acele proiecte care raspund nevoilor reale ale comunitatii si ne bucuram foarte mult ca, dupa finalizarea acestui proiect, pacientii aflati in stare grava si care necesita interventii de urgenta vor avea o sansa in plus la viata si la recuperare”, a declarat Camelia ENE, CEO & Country Manager MOL Romania.

Lucrarile la constructia heliportului, care va fi amplasat pe acoperisul spitalului, vor incepe in toamna anului 2019, in urma unei investitii de 425.000 euro.

“Am fost partener al MOL Romania intr-un proiect de suflet pentru asociatia noastra – “Niciun copil singur in spital”, adresat unei categorii extrem de vulnerabile: copiii cu probleme medicale grave, parasiti in spital. Calitatea colaborarii noastre a fost peste orice asteptari iar bucuria de a face impreuna ceva extrem de frumos si folositor a avut darul de a ne apropia. Acum suntem din nou impreuna pentru ceva extrem de important: constructia unui heliport destinat transportului de urgenta al copiilor aflati in situatii medicale extreme. Multumim MOL Romania pentru increderea pe care ne-o acorda si sunt sigur ca vom colabora cu la fel de multa bucurie stiind ca ceea ce facem va salva numeroase vieti. Nu pot decat sa sper ca vor urma si alte proiecte care sa faca cu adevarat diferenta pentru copiii cu probleme medicale grave.”, a declarat Alexandru Popa, presedintele Asociatiei Inima Copiilor.

Personalul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie” efectueaza o gama larga de interventii, multi dintre copiii-pacienti ai spitalului fiind transportati din diferite zone ale Romaniei. In majoritatea cazurilor, micii pacienti au nevoie de interventie de urgenta iar timpul petrecut pentru a-i transporta cu ambulanta de la locul de aterizare a elicopterului pana la spital este prea lung, astfel ca, in unele cazuri, salvarea lor nu mai este posibila.

„Multumim MOL Romania pentru ca ne ajuta sa construim un heliport pe acoperisul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „M. S. Curie”. Aceasta constructie este foarte importanta pentru noi in primul rand deoarece ne va permite sa intervenim mai repede si cu sanse mai mari de succes in cazurile grave. In medicina de urgenta, aproape intotdeauna cateva clipe reusesc sa faca diferenta intre viata si moarte. Am avut cazuri de pacienti pentru care nu am mai putut interveni cu succes din cauza ca au ajuns la noi prea tarziu si suntem convinsi ca, odata cu finalizarea acestei constructii, va creste si numarul copiilor pe care ii salvam,” a declarat doctorul Catalin Cirstoveanu, seful Sectiei de Terapie Intensiva de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie”.

„Salutam parteneriatul cu MOL Romania si ne bucuram ca putem demara proiectul construirii unui heliport la Spitalul Marie Curie. Este prima constructie de acest gen pentru un spital de pediatrie din Romania si, totodata, este o investitie care ne va ajuta sa salvam vietile mai multor pacienti. Ramanem in continuare dedicati misiunii noastre de a imbunatati calitatea serviciilor pe care le oferim pacientilor si le multumim tuturor celor care ne sunt alaturi in acest demers”, a declarat Daniel Buzatu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie”.

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie” este o donatie a statului polonez pentru copiii din Romania, fiind construit de firma poloneza BUDIMEX in anul 1984. Spitalul ofera asistenta medicala de specialitate pentru copii, asigurand servicii de urgenta, curative si profilactice. In anul 2015, 104.858 de pacienti au primit ingrijiri la UPU din cadrul Spitalului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre