Legumele verzi, bune pentru ochi


Consumul de legume verzi ne poate proteja ochii de bolile legate de imbatranire, potrivit anchetei Pola (Patologii oculare legate de varsta) realizate de doua echipe din cadrul Institutului National francez pentru Sanatate si Cercetari Medicale (INSERM), releva ultimul numar al saptamanalului parizian Le Point, consultat de Rompres.

Studiul, inceput in 1995, a fost efectuat pe un esantion de 2.600 de persoane cu varste de minimum 60 de ani, cu domiciliul in orasul Sete (departamentul Herault, regiunea Languedoc-Roussillon).

Potrivit realizatorilor anchetei, carotenoidele continute in varza verde, spanac si broccoli reduc clar riscul de a suferi de degenerescenta maculara in relatie cu varsta (macula este centrul vizual al retinei) si de cataracta (opacifierea cristalinului).


"Aceste carotenoide de origine alimentara se acumuleaza in mod specific in retina si sunt deosebit de dense la nivelul maculei", explica oamenii de stiinta respectivi. Ele filtreaza - probabil - lumina albastra (cea mai energetica, ce atinge retina).

Neutralizand anumite substante agresive produse de reactii fotochimice, carotenoidele ar proteja retina si cristalinul de efectele nocive ale expunerii la lumina, conchide revista franceza.

ROMPRES

10 iulie 2006Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul