Leganatul copilului asociat cu stresul mamei
 

Felul in care iti tii copilul in brate poate spune multe lucruri despre tine, in special despre starea ta psihica, spun cercetatorii britanici.

Studiul lor a demonstrat ca mamele care isi leagana copilul in mana dreapta poate fi un semn de stress si reprezinta un important factor de stress.

De ce se intampla acest lucru, este inca un mister, spune Nadja Reissland, psihologul de la Universitatea Durham, care a condus cercetarea.

Acest studiu a folosit un lot de 78 de mame. Au descoperit ca mamele care isi tin copilul pe mana stanga, intr-o proportie de 78%, nu prezinta semne de stress, fata de cele care isi tin copilul pe mana dreapta.


Desigur, studiul a luat in calcul si daca mamele sunt dreptace sau stangace, insa nu s-a gasit nici o legatura intre acest fapt si pozitia de leganat a copilului.

Totusi, cercetarile nu sunt finalizate si nu putem admite ca orice mama care isi leagana copilul pe mana dreapta este stresata.

Stresul este un indicator al depresiei, iar acesta are un rol foarte important deoarece este un prim semn in aparitia acesteia.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

3

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul