Laptele - solutia pentru a renunta la fumat


Laptele poate fi de ajutor in incercarea unor persoane de a se lasa de fumat, se arata intr-un studiu. Consumul de lapte face ca gustul tigarii sa fie neplacut si cateva schimbari in dieta pot face mai usoara renuntarea la fumat, se arata in acelasi studiu. Cercetarea a fost efectuata pe 209 fumatori care au fost rugati sa numeasca produsele care inrautatesc sau intensifica aroma tigarilor. Astfel, 90 la suta dintre acestia au spus ca produsele lactate, cum ar fi laptele sau branza, inrautatesc gustul tigarilor, 14 la suta au dat „vina” pe bauturile fara cofeina, cum ar fi apa sau sucul, iar 16 la suta, fructele si legumele.


Dupa acest studiu, dr. Jed E. Rose, de la Universitatea Duke, a spus ca identificarea acestor produse ar putea duce la aparitia unor noi tratamente pentru a stopa fumatul.

Cercetatorii studiaza, in prezent, posibilitatea de a folosi o anumita substanta chimica, despre care se stie ca „strica” gustul tigarii, pentru a-i ajuta pe fumatori sa renunte la acest viciu.

(L.S.)  

Citeste tot articolul in: Gandul

23 Apr

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul